Sposób przygotowania

Ugotować wywar z kości. Tak żeby było około 6 szklanek wywaru. Dodać kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy na malutkim ogniu.Ogórki obieramy ze skórki trzemy na tarce z dużymi oczkami i odciskamy. Sok wlewamy do wywaru. Dodajemy też zalewę ze słoika (ilośc dowolna, zależy jakie kto lubi kwaśne). Natomiast starte już ogórki podsmażamy chwilkę na patelni na podgrzanym smalcu. Posypujemy je mąką i jeszcze chwilkę smażymy (około 5 minut). Taką zasmażkę ogórkową wrzucamy do wywaru i gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu. Posiekaną drobno cebulkę podsmażamy z przyprawą Kucharek i dodajemy do zupy.
Po zestawianiu z ognia dopiero dodajemy śmietankę. Przed podaniem każdą porcję posypujemy posiekanym koperkiem. Można podać z chlebkiem lub ziemniaczkami okraszonymi boczkiem - jak kto woli. SMACZNRGO.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ogórkową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    robimy...lubimy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    robimy...lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    czyli ogórkowa...pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zazwyczaj gotuję na żeberkach ale każda opcja jest dobra - zupa pyszna!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    u każdej gospodyni zupa ogórkowa inaczej smakuje ....ale zawsze dobra!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mi najbardziej smakowała robiona przez mamę w domu rodzinnym.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    smaczna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !