Sposób przygotowania

Liście winogron blanszujemy by zmiękły. Mięso indycze smażymy z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Dodajemy zmielone warzywa i dusimy ok 10 min. Liście nadziewamy farszem i zwijamy w cygara, układamy na dnie garnka wyściełanym liśćmi winogron. Stopniowo zalewamy rosołem i co dwie warstwy posypujemy posiekaną chili. Ostatnia warstwa to same liście winogron i rosół. Dusimy ok 30-40 min na wolnym ogniu. Podajemy wyłożone w misce, posypane natką i przełożone cytryną. Sos ma być w osobnym naczyniu zrobiony z rosołu i np mąki ziemniaczanej, lub otrębów owsianych.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !