Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna cytrynówka
W przegotowanej wodzie wymieszać cukier. Ostudzić. Dodać spirytus i sok wyciśnięty z cytryn. Wymieszać. Przelać przez drobne sitko do butelek i odstawić na 1 dzień do „przegryzienia".
spirytus | 500 mililitrów |
cukier | 1,5 szklanki |
woda | 250 mililitrów |
cytryna | 1,5 kilograma |
W przegotowanej wodzie wymieszać cukier. Ostudzić. Dodać spirytus i sok wyciśnięty z cytryn. Wymieszać. Przelać przez drobne sitko do butelek i odstawić na 1 dzień do „przegryzienia".
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: