Sposób przygotowania

Ciasto: posiekać mąkę z tłuszczem, rozetrzeć na sucho z drożdżami, dodać śmietanę, sól, odrobinę gałki muszkatołowej- wymieszać. Toczyć długie wałki, rozpłaszczyć je na ok. 6 cm, posypać startym serem rozmieszanym z posiekanymi orzechami i zawijać w rulony. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem i kroić placuszki ok. 5 cm. Ułożyć na wcześniej wysmarowanej tłuszczem blasze i zapiec w piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    muszą fajnie wyglądać te zawijaski:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    szkoda, że nie ma zdjęcia:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !