Sposób przygotowania

Kaszę zalej wrzącą wodą, gotuj ok. 25 minut, odcedź. Por oczyść, pokrój w kosteczkę, usmaż na szklisto na oleju. Wymieszaj z kaszą.
Żółty ser zetrzyj, połącz z jajkami. Dodaj kaszę, pokruszony twaróg i posiekaną natkę pietruszki. przypraw i wyrób. Uformuj owalne kotleciki. Obtocz je płatkach owsianych.
Frykadelki kładź na gorący olej. Smaż z obu stron na złoty kolor. podawaj z chrupiącymi frytkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszą być pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podobają mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !