Sposób przygotowania

Filet z łososia umyj i osusz. Koperek wymieszaj z solą, łyżką cukru, brandy i pieprzem. Mieszanką natrzyj rybę i złóż ją wzdłuż na pół (skórą na zewnątrz). Ściśle owiń folią i włóż do lodówki na dobę.
Zrób sos: Zmiksuj musztardę, łyżkę cukru, żółtko, oliwę i kapary. Ewentualnie przypraw do smaku solą i pieprzem.
Łososia opłucz, osusz, zdejmij skórę, mięso pokrój w kostkę. W drobniejszą kostkę pokrój cebulę i ogórka. wymieszaj z rybą. Układaj na talerzu warstwy przedzielone listkami bazylii, polane sosem i ozdobione warzywami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !