Sposób przygotowania

Polędwicę wołową mielimy kilkukrotnie w maszynce do uzyskania jednolitej masy. Oliwki kroimy w kawałeczki i dodajemy do mięsa. Posypujemy sezamem, pieprzem ziołowy, wrzucamy jajko i wlewamy olej. Całość dokładnie mieszamy tak aby składniki się dobrze wymieszały (szczególnie jajko). Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    lubię tatar, ale z sezamem jeszcze nie jadłam, do wypróbowania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    koniecznie dodaj jeszcze marynowane oliwki...a obejdzie się bez soli :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ja dzisiaj robiłam z marynowanymi borowikami, ale z oliwkami i sezamem wypróbuję następnym razem
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    wczoraj pokusiłam się o zrobienie tego tatara, moi znajomi zjedli go zanim zdążyłam usiąść przy stole, podobno był bardzo dobry !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    ciekawe, muszę wypróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @jolajka to z jednej strony bardzo milo ze tak zajadali :o), z drugiej szkoda, że nie miałaś okazji spróbować :o(. Może zrób jeszcze raz, ale tym razem bez gości ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    oj, dawno nie jadłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny pomysł :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    będę musiała wypróbować "po Twojemu"
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takiego nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !