Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w 4 l lekko osolonej wody - al dente. Z tuńczyka odsączamy olej (kilkanaście kropelek wrzucamy na patelnię, reszta out). Na patelnię wrzucamy drobno pokrojone cebulę i czosnek. Chwilkę smażymy po czym dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy od czasu do czasu mieszając, aż część wody odparuje, pomidorki się rozpadną i powstanie jednolity sos. Pod koniec wrzucamy zioła prowansalskie, połówki oliwek i kukurydzę. Mieszamy, wyłączamy ogień, przykrywamy i chwilkę czekamy aż wszystko przejdzie smakiem. Tuńczyk mieszamy z ugotowanym makaronem, następnie polewamy to sosem pomidorowym i posypujemy świeżo startym serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takim daniem to nakarmisz głodomora - każdego!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    WIELKA PORCJA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wszystko super poza tą kukurydza ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    fajne choc zeby zjesc takie musze naprawde miec smaka na rybe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !