Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kawałki i oprószyć mąką. W garnku stopić masło, następnie dodać mięso, i smażyć je ok 3 min. aż się zezłoci , osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Zmniejszyć ogień, dodać cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek i gałkę , smażyć na małym ogniu mieszając. następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, bulion i zagotować. Gotować 15 min. po czym dodać piwo. Mieszać aż całość zgęstnieje ok 5 min. Do garnka wrzucić podsmażone wcześniej mięso, i gotować pod przykryciem 10 min. Następnie dodać szparagi ( nie rozmrożone przed gotowaniem). Gotować do czasu aż ziemniaki będą miękkie a mięso ugotowane. Doprawić solą , pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !