Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić na kawałki o mniej więcej 2 cm średnicy. Smażyć na oleju, z dodatkiem soli, pieprzu, czosnku, papryki, a na koniec smażenia ze szczyptą estragonu i oregano. Smażyć 15 minut.
Cebulę pokroić w piórka. Ogórek obrać, przekroić na pół i pokroić obie połówki w plasterki. Szczypior drobno posiekać. Sałatę lodową pokroić w paski.
Tortillę podgrzać w mikrofali przez 2 minuty.
Na podgrzanej tortilli układać kolejno sałatę, ogórek, cebulę, kawałki kurczaka, posypać szczypiorem, i dać 3 łyżki śmietany. Zawinąć, najpierw dół potem boki, a potem owinąć w folię aluminiową.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjny przepis! :)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam tortille z kurczakiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    zjadłoby się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    zjadłoby się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !