Sposób przygotowania

Na nadzienie:
2 pomarańcze,
3 łyżki masła,
4 łyżki cukru pudru,
kieliszek likieru pomarańczowego

Z „wypoczętego” ciasta smażyć cienkie placki i nadziewać farszem przygotowanym w następujący sposób. Pomarańcze umyć, sparzyć, osuszyć i zetrzeć z nich skórkę. Oczyścić je dokładnie i podzielić na cząstki. Rozgrzać masło, dodać cukier, skórkę i smażyć 2-3 minuty. Dodać cząstki pomarańczy, podgrzać i odstawić z ognia. Wlać likier, wymieszać i tym nadzieniem smarować naleśniki i składać w chusteczkę. Przed podaniem można naleśniki zapiec. Podawać przybrane bitą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !