Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka z boczniakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 l
ziemniaki 5 szt
marchewka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
boczniaki 3-4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 2 łyżki
mąka pszenna 2-3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupka z boczniakiem

Boczniaki płuczemy i kroimy w paski następnie gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut.Wodę gotujemy z kostką rosołową,zielem angielskim i liściem laurowym.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę marchewkę również.Myjemy te warzywa i dodajemy do gotującego się wywaru.Gdy ziemniaki robią się już miękkawe dodajemy boczniaka.Do gotowej już zupki sporządzamy zasmażkę,na patelnię wrzucamy smalec gdy się rozpuści dodajemy mąkę i smażymy do uzyskania ciemnego koloru następnie dodajemy do gotującej się zupki.Doprawiamy do smaku i dodajemy natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 02.12.2013 18:27
ciekawy pomysł
wlicka 25.03.2013 13:11
smaczna zupka....
miki47 12.03.2013 14:49
bardzo pyszne danie
Andysz 12.02.2013 07:29
pycha;]
mewilla 11.02.2013 21:26
podoba mi się :D
Betka 11.02.2013 14:44
rewelacyjna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak