Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczna popularna II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar kości i warzyw 1,5 l
ziemniak 600 g
kiełbasa 150 g
boczek wędzony 100 g
cebula 1 sztuk
mąka 2 łyżka
natka pietruszki 1 szczypta
sól 1 szczypta
czosnek 1 szczypta
papryka marynowana 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczna popularna II

ziemniaki umyć obrać pokroić w kostkę zalać wywarem ugotować cebulę obrać opłukać drobno pokroić boczek pokroić w kostkę częściowo stopić na patelni wymieszać z cebulą podsmażyć dodać mąkę lekko zrumienić połączyć z ziemniakami pod koniec gotowania dodać kiełbasę pokrojoną w plastry następnie pomieszać z natką i przyprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak