Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z RWANYMI KLUSKAMI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 l
koperek
marchew 1
żeberka 1-2 szt
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
mąka pszenna 2 szkl
woda letnia

Porada

Jest to bardzo smaczna , prosta w przygotowaniu zupa . Możemy zabielić śmietaną .

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z RWANYMI KLUSKAMI

Gotujemy żeberka 20 minut , dosalamy , wsypujemy przyprawę . Dodajemy marchew pokrojoną w drobną kostkę lub ścieramy na tarce .Z mąki i wody zagniatamy ciasto takie jak na kluski . Wody dodajemy tyle ile zabierze ciasto . Do gotującej się zupy wrzucamy kluski , które rwiemy po kawałku z ciasta . Mieszamy , gotujemy , aż kluski wypłyną . Po ugotowaniu dodajemy posiekany koperek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 01.07.2014 18:26
fajny pomysł
cukiereczek 01.07.2014 17:22
domowa,smaczna zupa
IlonaAlbertos 01.07.2014 15:19
Wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak