Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z pełnoziarnistego chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
marchew
seler
olej 2 łyżki
bulion warzywny 3 szklanki
sól
pieprz
jogurt 2 łyżki
natka pietruszki
chleb pełnoziarnisty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z pełnoziarnistego chleba

Obieram ze skórki marchew, cebulę i seler i kroję w kostkę. Warzywa podsmażam na oleju razem z drobno pokrojonym chlebem. Całość rozprowadzam bulionem i przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotuję około 20 minut, po czym dodaję jogurt. Na talerzu zupę posypuję siekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 10.08.2012 17:30
pycha
EWI 08.08.2012 08:20
ciekawe
sznycel 07.08.2012 23:35
chleb na śniadanie i na kolację, ale czemu nie w zupie, też smakuje, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak