Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z papryką i kiełbaską frankfurterki

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
marchew 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
cebula 1 sztuka
kiełbaski frankfurterki 6 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z papryką i kiełbaską frankfurterki

Cebulę, paprykę, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę. Kiełbaski pokroić w plasterki. Do garnka wlać olej, dodać cebulę i chwilkę podsmażyć, dodać paprykę słodką i jeszcze chwilkę smażyć.

Wlać 2 litry wody, dodać marchew, paprykę, frankfurtki i gotować do miękkości marchewki. Następnie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.03.2014 00:31
taka inna i na pewno smaczna
Martyna21
Martyna21 25.02.2014 21:47
Muszę spróbować :)
idealme 25.02.2014 16:56
bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak