Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z oscypka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oscypek 4 sztuki
bulion drobiowy 600 mililitrów
ryż 2 łyżki
cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
grzanki
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Zupę gotowałam z małych oscypków.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z oscypka

chleb tostowy 2 kromki
Chleb pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię skropić oliwą, obrumienić.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na łyżce masła , dodać ryż, razem podsmażać 5 minut.
Zalać rosołem, gotować 10 -15 minut. Dodać starty ser, gotować na małym płomieniu, jeszcze 5 minut. Zmiksować.
Dolać śmietanę, podgrzać, doprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać z grzankami. Posypaną serem i posiekanym koperkiem. SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.06.2016 15:51
Warto spróbować :)
Wiktoria29 11.06.2016 21:12
ciekawa, nie słyszałam o takiej
Bernadeta1 11.06.2016 18:24
Ale ciekawą i smaczną zupkę wymyśliłaś
Stenka 11.06.2016 15:25
ciekawa propozycja
Janina 11.06.2016 14:26
Super zupka;))
Grazyna0211 11.06.2016 10:03
fajny pomysł
gosia56 11.06.2016 10:02
Na pewno pyszna zupka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak