Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka wędzone 2 szt
marchew młoda 2 szt
seler młody 1 szt
ziemniaki młode 3 szt
kapusta włoska 1/4 główki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku


Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone jarzyny, pokrojone ziemniaki i gotujemy do momentu kiedy będą al dente. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną kapustę, gotujemy do jej miękkości na małym ogniu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 22.07.2017 11:05
Pysznie się prezentuje :)
Ewelina1991 22.07.2017 09:44
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak