Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasoli malinki z papryką i kiełbasą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 30 dag (malinki)
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 strąka
papryka żółta 1/2 strąka
papryka zielona 1/2 strąka
kiełbasa 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
kminek 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasoli malinki z papryką i kiełbasą

Fasolę przełóż do garnka. Wlej 2 litry wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Do zupy dodaj obraną i pokrojoną marchewkę, cebulę oraz korzeń pietruszki. Gotuj kolejne 30 minut. Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oliwie. Dodaj do zupy. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę i również dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 15 minut. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 14.12.2014 13:21
pycha zupka
w mojej kuchni 05.12.2014 06:37
smaczne danie na talerzu..
RenataZ-et 04.12.2014 23:46
Świetna zupka
Megg 04.12.2014 22:42
przepyszna zupka
Joannasz3190 04.12.2014 21:05
Pyszności :)
wioleczka83 04.12.2014 20:25
rewelacyjna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak