Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym

5.0
(29)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa z czerwonej soczewicy i dodatkiem mleka kokosowego, to idealna propozycja obiadowa dla wegetarian i osób, które poszukują nowych odkryć kulinarnych. Oto jedno z nich - koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Składniki:

Składniki:

cebula pokrojona w kostkę 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
ząbki czosnku pokrojone w plastry 3 sztuki
soczewica czerwona 250 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion warzywny Kucharek 1 litr
pomidory 2 sztuki
Kucharek Smak Natury do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
kolendra posiekana 1 pęczek
prażone ziarna słonecznika 2 łyżki
mleko kokosowe 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym

1. W garnku na oleju smażymy cebulę białą i czerwoną pokrojone w kostkę i  czosnek.

2. Dodajemy koncentrat, soczewicę zalewamy bulionem i gotujemy ok.30 minut.

3. Następnie wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy do smaku, przed podaniem dodajemy pomidory i kolendrę. Zupę możemy zmiksować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak