Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białej fasoli i warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa wieprzowego np. szynki,karkówki 400 g
duże marchewki 2 szt
duza pietruszka 1 szt
fasoli białej drobnej 250 g
gałązki (łodygi) selera naciowego 2 szt
cebula duża 1 szt
czosnku 2 ząbki
duża czerwona papryka 1 szt
duża zielona papryka 1 szt
puszka pomidorów bez skórki (400g) 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziela angielskiego 3 ziarenka
czerwona czubryca do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
i posiekanej natki pietruszki 3 łyzki
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białej fasoli i warzyw


Fasolę namoczyć w wodzie przez noc. Następnie odlać wodę i zalewać
fasolę około 2 litrami świeżej wody.Gotować na małym ogniu aż fasola
zmięknie. Jeśli jest potrzeba dolać wodę.
Warzywa oczyścić.Cebulę pokroić w piórka,seler w plasterki i zeszklić
na oleju. Mięso pokroić w kostkę dodać do cebuli, podsmażyć. Wlać 1,5 litra gorącej wody.Marchewkę,pietruszkę pokroić w plasterki,czosnek posiekać
, papryki pokroić w paski i wraz z pomidory z puszki,liśćmi
laurowym,ziarenkami ziela angielskiego,dodać do mięsa .Gotować do
miękkości składników.
Na 10 minut przed zakończeniem gotowania zupy dodać ugotowaną fasolę.
Na koniec doprawić do smaku czubrycą solą i pieprzem i dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak