Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska na polskiej kiełbasie

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa polska 250 g
cebula biała 1 duża sztuka
olej 2 łyżki
rosół domowy 1 i 1/2 litra
ziemniaki 500 g
papryka czerwona 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oregano 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska na polskiej kiełbasie

Kiełbasę kroimy w półplastry, podsmażamy na oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Gdy cebula będzie szklista wlewamy rosół i zagotowujemy.

Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do czasu, aż będą prawie miękkie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i jeszcze chwilę gotujemy.

Do zupy dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miss Elle 09.12.2017 14:32
Cynamon zepsul caly smak, niestety zupa wyladowala w koszu. A moglo byc tak pieknie....
hanbes 01.12.2017 18:59
O! Bardzo prosty przepis a jednocześnie ciekawy. Typowo węgierska kuchnia. A może by tak "wzbogacić" ją jakąkolwiek rybką słodkowodną?
SzczyptaChili 30.11.2017 17:35
Pyszna , rozgrzewająca zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak