Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem na kości

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa szczawiowa przygotowana na wywarze z kości i warzyw, to ciekawy pomysł na obiad dla miłośników zup. Podawana z ziemniaczkami i jajkiem jest naprawdę sycąca!

Składniki:

mała kostka od schabu 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szts
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
szczaw świeży pęczek 2 szt
masło 1 łyżka
ziemniaki 3 szt
jajko 4 szt
śmietana 18 proc 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem na kości

1. Kostkę umyć, warzywa obrać i pokroić, dodać przyprawy i ugotować wywar.

2. Szczaw drobno pokroić i przesmażyć na łyżce masła przez ok 10 min.

3. Jaja ugotować na twardo.

4. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.

5. Kość wyjąć z wywaru i wrzucić ziemniaki, kiedy będą miękkie dodać podsmażony szczaw.

6. Zagotować.

Podawać z jajkiem na twardo i łyżką kwaśnej śmietany. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.09.2016 13:45
smaczna zupa, chętnie bym zjadła
Ewa Wojtaszko 05.09.2016 13:35
jak ja lubię tą zupkę :)
2milutka 05.09.2016 11:34
Pyszna zupa :)
NiePieprz.pl 05.09.2016 10:58
Strasznie dawno nie jadłam szczawiowej :) Przypomniałaś mi o niej, koniecznie do zrobienia w tym tygodniu :)
mysza75 05.09.2016 10:46
fajna zupka z jajeczkiem
AZgotuj 05.09.2016 10:27
nie jadłam tego roku , muszę nadrobić. Pyszna zupa !:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak