Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa sałatowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 szt
bulion 1 litr
koper 1 łyżeczka
cebula 1 szt
śmietana 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa sałatowa

Kroki postępowania

1
W bulionie gotujemy sałatę aż do miękkości.
Krok 1 - Zupa sałatowa foto
2
Na patelni podsmażamy cebulę.
Krok 2 - Zupa sałatowa foto
3
Blenderujemy sałatę z cebulą w blenderze.
Krok 3 - Zupa sałatowa foto
4
Dodajemy do wywaru i zabielamy łyżką śmietany rozrobioną w bulionem.
Krok 4 - Zupa sałatowa foto
5
Dodajemy grzanki, dodajemy pieprz, podajemy :)
Krok 5 - Zupa sałatowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 21:21
Fajny pomysł na użycie sałaty.
Alex_M 20.10.2013 17:20
moje smaki :)
irenka 01.08.2013 20:21
ciekawy przepis,nie jadłam takiej zupy
Noruas 01.08.2013 12:02
Zupa jest delikatna, ale bardzo smaczna. Istotne jest tutaj wykorzystanie dobrego bulionu.
Justyna/Dzastus 01.08.2013 11:47
u mnie salata tylko w wersji na surowo, ciekawi mnie smak tej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak