Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
pieczarki 25-30 dag
marchewka 1 szt
por mały 1 szt
pietruszka 1/2 szt
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
koperek 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z koperkiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać por sól i ugotować.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z koperkiem foto
2
10 minut przed końcem gotowania wsypać pokrojone pieczarki.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z koperkiem foto
3
Śmietanę wymieszać z mąką i szczyptą soli, połączyć z zupą zagotować. Przyprawić do smaku.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z koperkiem foto
4
Zupę podawać posypaną posiekanym koperkiem.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.07.2013 07:43
chętnie spróbuję
romanrafal
romanrafal 25.10.2012 15:44
smaczna
Sylwia56
Sylwia56 02.10.2012 15:18
pycha
mela25 26.09.2012 08:24
wygląda apetycznie
Małgorzata106 25.09.2012 21:34
super
babajaga1969 25.09.2012 21:33
Podoba mi się sposób krojenia warzyw- na większe kawałki- wygląda tak swojsko
Konczi 25.09.2012 20:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak