Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kluseczkami serowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2,5 litra
marchew 1 szt
cebula 1 szt
mąka pszenna 7 łyżek
mleko 1/4 szkl
masło 1 łyżka
natka pietruszki
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka
pieczarki 5 szt
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kluseczkami serowymi

1. Pokrojone pieczarki wraz z cebulką podsmażyc (na maśle lub oleju). Dodac ze startą marchewką do rosołu i gotowac do miękkości. Na koniec zabielic łyżką śmietany.
2. Kluseczki : W rondelku zagotowac mleko z łyżką masła. Dodac mąkę i energicznie zamieszac. Jak troszkę przestygnie dodac jajko, wyrobic. Na koniec wrzucic starty ser oraz posiekaną natkę, jeszcze raz wszystko wymieszac/wyrobic. Za pomocą dwóch łyżek robic z ciasta łezki i wrzucac na gotującą się osoloną wodę.
3. Kluseczki wyłożyc na talerz, zalac zupką, można posypac natką i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 22.11.2012 20:02
apetyczna :)
Zdzisław 22.10.2012 21:24
lubię takie zupy
ilovebake 22.10.2012 20:35
mniam
Sylwia56
Sylwia56 22.10.2012 20:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak