Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa Joannay

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 6 szt
śmietana 30% 100 gram
skrzydełka z kurczaka 4 szt
ziemniaki 5 szt
marchew 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa Joannay

Zupa ogórkowa wg Joanny - SKŁADNIKI:

4-5 ogórków kiszonych
-4 łyżki śmietany 30%
3 skrzydełka
kostka rosołowa
5 ziemniaków
3 marchewki
listek laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku

Zupa ogórkowa wg Joanny - PRZYGOTOWANIE:

Obrałam ziemniaki i marchewkę pokroiłam ziemniaki w kostkę a marchewkę w słupki listek laurowy i ziele angielskie i pieprz do dałam i gotowałam na małym ogniu. Dodałam skrzydełka i kostkę drobiową rosołową . Ogórki kiszone starałam na wiórka dodałam do zupy na samym końcu prawie .Gotowałam jeszcze z 30 minut na koniec dodałam śmietanę wymieszałam i gotowe smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak