Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
ogórki kiszone 5
ziemniaki 4
marchewka 2
pietruszka 1
seler ok 1/2
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Do zimnej wody wrzucić mięso na wywar, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu. Warzywa obrać i pokroić w kostkę a następnie wrzucić do gotującego się wywaru. Gdy wszystkie warzywa zmiękną, dodać starte ogórki. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością zupy, a następnie dodać do całej reszty. Na koniec zupę przyprawić solą i pieprzem. Można dodać posiekaną natkę z pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 02.04.2014 10:12
fajny przepis
V_kuchareczka 02.04.2014 08:51
pyszna zupa
Róża1 01.04.2014 23:11
smaczna i bardzo pożywna :-) , bo ze wkładką:-)
eMMe 01.04.2014 23:06
super zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak