Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska z pulpecikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z warzyw 6 szklanek
śmietanka 25 dag
żółtko jajek 2 szt.
mięso drobiowe 1/2 kg
jaja 1 szt
grysik 1/4 szklanki
sól, pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska z pulpecikami

Wykonanie:
Mięso na pulpeciki zmielić, dodać składniki ( grysik, jajo, przyprawę do kurczaka sól, pieprz do smaku i dobrze wymieszać) Następnie uformować małe kuleczki i ugotować w osolonej wodzie. Do przecedzonego wywaru wlać śmietankę i zagotować . Następnie żółtka rozprowadzić wrzącą zupą, dodać utarty ser i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi wcześniej pulpecikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 08.12.2013 12:27
wygląda apetycznie
idealme 08.12.2013 11:58
nie jadłam takiej zupy, ale bardzo chętnie bym sprobwała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak