Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa czosnkowo- pietruszkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 4 szklanki
pietruszka 4 szt.
czosnek 1 główka
oliwa 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa czosnkowo- pietruszkowa

Wykonanie:
Pietruszkę obrać, pokroić i razem z czosnkiem z łupiną skropić oliwą i zapiec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Następnie czosnek obrać włożyć z pietruszką do bulionu, zagotować i zmiksować. Doprawić do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z dodatkiem grzanek (można zaciągnąć śmietaną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 06.01.2017 14:51
ciekawa zupka :)
cukiereczek 06.01.2017 12:53
zupka prosta i smaczna
Renataj 05.01.2017 22:35
Apetyczna zupa:)
wwwiolka 05.01.2017 21:42
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak