Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem szparagowy z nutą mleczka kokosowego i imbiru

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
skrzydełka kurczaka 3 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
mleko kokosowe 100 ml
Imbir mielony Prymat
pieprz
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem szparagowy z nutą mleczka kokosowego i imbiru

Skrzydełka zalewamy wodą, dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, łyżeczkę soli i oczyszczone pokrojone szparagi. Gotujemy do miękkości mięska. Skrzydełka wyciągamy z wywaru, wyrzucamy kostki, a mięso
z powrotem dodajemy do wywaru. Wlewamy mleko kokosowe i miksujemy blenderem na gadki krem. Doprawiamy imbirem, przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą. Na talerzach możemy dać kleks śmietany i posypać szczypiorkiem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 19.06.2014 08:34
musi być smaczna)
Bernadeta1 16.06.2014 11:54
inna i na pewno smaczna ta zupka
berys18 16.06.2014 08:10
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak