Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z chrzanem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
cebula biała 1 szt.
masło 1 łyżka
bulion 2 szklanki/drobiowy może być z kos
chrzan tarty 2 łyżki/ tarty z korzenia
śmietana kremówka 1/2 szklanki
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z chrzanem

Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować razem z cebulą, następnie dusić na maśle przez kilka minut, po czym zalać gorącym bulionem. Dodać chrzan, przyprawy do smaku i gotować około 25 minut. Rozbić śmietankę z mąką, wlać do zupy, zgotować raz jeszcze, posypać szczypiorem i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.08.2015 22:20
świetny pomysł z chrzanem, śliczny talerz ;)
Ola1young 16.08.2015 14:24
fajna zupa,nie jadłam takiej
bertpvd 16.08.2015 11:13
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak