Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 30 dag
marchew 1 sztuk
parmezan 4 łyżki
oregano do smaku
bazylia do smaku
ziemniaki 3 sztuki
pomidory 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
makaron muszelki 100 gram
oliwa 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchewkę i boczek kroimy w kostkę. Boczek zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy 15 minut.
2.Do gotującego się boczku dodajemy marchewkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości. Dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę.
3.Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, ząbki czosnku miażdżymy w prasce. Pomidory miksujemy z czosnkiem, oregano i bazylią.
4.Dodajemy powoli oliwę i parmezan. Miksujemy pomidory tak, by miały konsystencję majonezu, i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy ugotowany makaron. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak