Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo - cukiniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 mała
cukinia 2 małe
olej z pestek dyni 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
chili do smaku
pestki dyni do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo - cukiniowa

Dynię wydrążamy, obieramy i kroimy w sporą kostkę. Cukinię myjemy i kroimy. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę. Chwilkę podsmażamy i dodajemy dynię.

Zalewamy wodą lub bulionem kilka cm ponad poziom warzyw. Gotujemy ok 15 minut pod przykryciem i dodajemy cukinię. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili.

Gdy warzywa będą miękkie, blendujemy i od razu podajemy z podprażonymi pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak