Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki duszone z cebulą

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 800 g
cebula 2 szt
śmietana 1-2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masł 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki duszone z cebulą

Żołądki oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Zalewamy wodą dodajemy kostkę i dusimy do miękkości. Między czasie kroimy cebule i delikatnie podsmażamy na maśle. 10 min przed końcem duszenia dodajemy cebulę do żołądków. Podbijamy mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 18.10.2013 10:11
pyszny obiadek
JOANNA16 17.10.2013 13:51
pycha lubię takie
Adamorek 17.10.2013 13:10
smakowite podroby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak