Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe w sosie

5.0
(51)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 600 gramów
cebula 1 sztuka
por (biała część) kawałek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
margaryna 50 gramów
sos pieczeniowy ciemny 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe w sosie

Kroki postępowania

1
Drobiowe żołądki dokładnie płuczemy i kroimy w paski. Następnie przekładamy na rozgrzany tłuszcz do głębszej patelni, posypujemy przyprawami: solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i dusimy pod przykryciem do miękkości (w razie potrzeby podlewamy wodą).
Krok 1 - Żołądki drobiowe w sosie foto
2

Cebulę obieramy i wraz z porem mielimy w rozdrabniaczu. Dodajemy do żołądków. Całość mieszamy i dusimy jeszcze z 15 minut pod przykryciem.

Krok 2 - Żołądki drobiowe w sosie foto
3

Sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wlewamy do żołądków. Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 3 - Żołądki drobiowe w sosie foto
4
Podajemy z duszonymi ziemniakami.
Krok 4 - Żołądki drobiowe w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.01.2014 11:05
to ulubione danie mojego mężą
wiejska-chatka 01.01.2014 19:42
szybkie, proste ale musi być smaczne. Podroby również można smacznie przyrządzać.
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 14:59
Ciekawy przepis.
Zdzisław 01.01.2014 14:43
dla mnie dobra potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak