Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote udka z kurczaka z ryżem basmati

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
oliwa
przyprawa kurczak na złoto NMR
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
ryż basmati

Przepis i sposób przygotowania na: Złote udka z kurczaka z ryżem basmati

Udka z kurczaka lekko skrapiamy oliwą z oliwek. Następnie przyprawiamy przyprawą Kurczak na złoto i czosnkiem niedźwiedzim. Wkładamy do woreczka do pieczenia a zamknięty woreczek z zawartością na blaszkę. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do gorącego piekarnika wkładamy blaszkę i pieczemy 1 godzinę. Po godzinie nacinamy woreczek i pieczemy jeszcze 15 minut. Wówczas skórka będzie chrupiąca. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy udko z kurczaka z ryżem polanym sosem, który powstanie podczas pieczenia udek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 28.07.2013 23:09
to danie wygląda przepysznie
idealme 28.07.2013 21:48
wyglądają bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak