Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote ,, pufki "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Vol au vent małe -kupne 6 sztuk
kukurydza konserwowa 3 łyżki
majonez 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
żółty ser starty 2 łyżki
dekoracja 1 wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Złote ,, pufki "

Kroki postępowania

1
Zmiksować w malakserze lub Rozdrabniaczu kukurydzę z serem
Krok 1 - Złote ,, pufki " foto
2
Wymieszać z majonezem .Doprawić do smaku solą .
Krok 2 - Złote ,, pufki " foto
3
Napełnić pastą puste vol au vent . Udekorować .
Proponuję przygotować pastę wcześniej , a napełniać puste vol au vent przed samym podaniem by nie zmiękły .
Doskonała dekoracyjna przystawka , która nie wymaga od nas wiele planowania - wystarczy mieć w zapasie potrzebne produkty .
Krok 3 - Złote ,, pufki " foto
4
Vol au vent zawsze kojarzyło mi się z takim puf-puf .Takie ciasto delikatne jak obłoczek w pysznym nadzieniem . Piec nie cierpię więc nawet robienie ich z gotowego mrożonego ciasta francuskiego doprowadzała mnie do szału . Na szczęście Świat przychodzi do nas - w sprzedaży są gotowe Vol au vent .Małe i duże - puste w środku- tylko nadziewać .
Krok 4 - Złote ,, pufki " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 24.11.2013 21:13
fajnie wygląda
eliza135 24.11.2013 17:52
fajne te pufki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak