Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne nóżki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 1 sztuka
nóg wieprzowych 1 sztuka
ćwiartka z kurczaka 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
woda 2 liry
jaja 4 sztuki
zielony groszek 0,5 puszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nóżki

Kroki postępowania

1
Mięso wieprzowe oczyszczamy, myjemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy z przyprawiamy przez około 1,5 godziny. Następnie dodajemy ćwiartkę z kurczaka i gotujemy jeszcze około 30 minut. Teraz dodajemy oczyszczone warzywa i gotujemy kolejne 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz. Wywar odcedzamy. Mięso oddzielamy od kości i kroimy. Do salaterek wkładamy jajka.
Krok 1 - Zimne nóżki foto
2
Następnie dodajemy kawałki mięsa, marchewki, pokrojone jajka, zielony groszek.
Krok 2 - Zimne nóżki foto
3
Zalewamy je wywarem i odstawiamy na noc do lodówki, żeby galaretka się zsiadła. Podajemy z sokiem z cytryny lub octem.
Krok 3 - Zimne nóżki foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Zimne nóżki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.12.2013 11:14
ja też bardzo lubię :-)
IKrakowianka 30.09.2013 20:25
bardzo lubię
gacopierz23 19.08.2013 23:33
ekstra galaretka
Kuchareczka2 02.08.2013 21:22
bardzo smakowite
Wafelek2601 15.06.2013 23:42
Z goloneczką - mniam
Iwusia 10.09.2012 23:37
mniam :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak