Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z rukolą i fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 młodych ziemniaków
duża garść rukoli
pół puszki fasolki szparagowej
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z rukolą i fasolką szparagową

wlewamy olej, ocet, dodajemy zioła prowansalskie, musztardę, rozdrobniony czosnek, sól i i pieprz, energicznie mieszamy (najlepiej trzepaczką). Dorzucamy do tego gorące odcedzone ziemniaki, fasolkę i pokrojoną w piórka cebulę, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy rukolę, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, wkładamy do lodówki na minimum godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 21.06.2017 12:40
wyrzucam rukolę,nie lubię :D
ada.la 20.06.2017 22:43
super pomysł
KORAL 20.06.2017 19:42
takie ziemniaczki to ja lubię :)
olkaaa 20.06.2017 11:44
bardzo fajne
Mniam 20.06.2017 11:32
Bardzo smaczny pomysł na letni obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak