Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I PEPPERONI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ziemniaki ugotowane 5 średniej wielkości
boczek 10-15 dag
cebula 1/2 średniej
papryczka pepperoni zielona 10 plastrów + 2 pokrojone

Przyprawy i dodatki

Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
masło łyżka
natka pietruszki łyżka posiekanej
żółty ser starty łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I PEPPERONI

Ziemniaki kroję w półplastry, boczek i cebulę w kostkę.
Na patelni podsmażam boczek. Kiedy nieco się przyrumieni, a tłuszcz wytopi, dodaję cebulę. Smażę aż cebula się zeszkli. Następnie wrzucam ziemniaki, pepperoni w plastrach oraz masło i przyprawę. Smażę często mieszając kilka minut.
Na koniec dodaję śmietanę i ser, mieszam. Trzymam na patelni do momentu rozpuszczenia się sera, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Ziemniaki na talerzu posypuję natką i posiekaną pepperoni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak