Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki podsmażane z mortadelą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
mortadela 200 gram
margaryna 100 gram
pieprz do smaku
sól do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki podsmażane z mortadelą

Kroki postępowania

1
Mortadelę kroimy w kostkę i podsmażamy na margarynie.
Krok 1 - Ziemniaki podsmażane z mortadelą foto
2
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Następnie przestudzone ziemniaki kroimy w średniej wielkości kawałki i dodajemy do podsmażonej mortadeli. Całość podsmażamy mieszając. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków.
Krok 2 - Ziemniaki podsmażane z mortadelą foto
3
Porcję przekładamy na talerz. Smacznego :)
Krok 3 - Ziemniaki podsmażane z mortadelą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.08.2013 13:54
Coś dla mnie :-)
Zdzisław 14.08.2013 13:41
całkiem dobry obiad
Dorian 03.01.2013 15:02
smaczny pomysl
cooleczka 17.12.2012 11:39
ciekawy pomysł
edi 13.12.2012 09:02
pycha;)
Pietruszka 01.12.2012 22:08
smaczne i tanie danie
Piotr-21 08.11.2012 13:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak