Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po indyjsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
czosnek 5 ząbków
cynamon Prymat 4 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 5 łyżek
chili 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
olej 4 łyżki
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po indyjsku

Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w kostkę i ugotować w łupinach (lecz nie rozgotować). Rozgrzać olej z masłem, dodać posiekany czosnek z imbirem, włożyć ziemniaki i smażyć cały czas mieszając. Następnie dodać resztę przypraw , smażyć jeszcze 10 minut i pod koniec smażenia wsypać posiekaną natkę pietruszki i posolić w razie potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.08.2015 07:10
bardzo apetyczne
Habibi 07.08.2015 22:08
ziemniaczki super :)
Ewa Wojtaszko 07.08.2015 22:08
takie ziemniaczki,to bym zjadła
Ania67 07.08.2015 20:40
Skusiłabym się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak