Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczanka z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 40 dkg
kiełbasa śląska 20 dkg
smalec 1 łyżka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/8 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczanka z kiełbasą

Żeberka pokroić na kawałki, zalać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem. Dodać starte na tarce jarzynowej marchewkę, seler i pietruszkę. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Dodać do zupy. Pod koniec dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.05.2015 07:30
robię podobną
Ania321 20.05.2015 17:09
Smaczna zupka :)
Sroczka 20.05.2015 16:37
Pyszna zupa, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak