Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kąski z piekarnika
Ziemniaki umyj, pokrój na połówki, a następnie na mniejsze kawałki.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni góra-dół.
Roztop w rondelku 3 łyżki masła.
Do miski wlej olej oraz roztopione masło. Dodaj przyprawy i wymieszaj.
Mieszankę przypraw z masłem i olejem wlej do ziemniaków. Dobrze wymieszaj, aby wszystkie ziemniaki i z każdej strony były dobrze omaszczone przyprawami z olejem.
Na blaszkę połóż warstwę papieru do pieczenia, wysyp ziemniaki i rozłóż na całą blaszkę.
Blaszkę włóż do rozgrzanego wcześniej piekarnika.
Ziemniaki piecz 50 minut. Mieszaj, co kilka minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjmij blachę z pieczonymi ziemniaczkami.
Życzę smacznego!