Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemiaczki ziołowe z parowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemiaczki ziołowe z parowaru

Ziemniaki obieramy ze skórki. Dokładnie myjemy. Każdy kroimy na ósemki, jeśli ziemniaki są małe wystarczy pokroić je na ćwiartki. Przekładamy na sitko, aby przez chwilę obeschły z wody. Obsypujemy je przyprawami i dokładnie mieszamy. Układamy na misie parowaru i parujemy godzinę, po tym czasie ziemniaki są kruche i bardzo delikatne w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.02.2014 19:42
Tylko tak robić.
Milena87 14.03.2013 10:05
świetne ziemniaczki, zjadłabym takie
emeslive 17.09.2012 12:27
Ciekawy przepis, lubię warzywa gotowane na parze, bo mają zupełnie inny, ciekawszy smak.
gottrina 17.09.2012 08:41
apetyczne ziemniaczki
adelajda 17.09.2012 08:11
apetyczne !
EWI 17.09.2012 07:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak