Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone naleśniki z farszem twarożkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka pszenna 2 szk
jajko 3 szt
mleko 3,2% 1 1/2 szklanki
ząbki czosnku 3-4 szt
szpinak mrożony 450 g
woda mineralna 1 szklanka
sól
olej rzepakowy 1/2 szklanki

Farsz

twaróg 200-300 g
śmietana 12% 200 g
cebula 1 szt
szczypior 1 pęk
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki z farszem twarożkowym

Sposób przygotowania
Ciasto naleśnikowe:
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody.
Jajka miksujemy z solą (ok. 0,5 łyżeczki - do białości). Dodajemy mleko, wodę, olej, mąkę oraz szpinak ciągle miksując. Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ciasta.
Wszystkie składniki powinny być z sobą dokładnie wymieszane.
Naleśniki smażymy na patelni.

Farsz:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy, mieszamy. Dodajemy trochę pieprzu. Dodajemy twaróg oraz śmietanę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Szczypior kroimy i dodajemy do twarożku. Próbujemy. Dodajemy do smaku soli albo pieprzu.

Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy w rulon i kroimy w plastry.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.04.2016 18:02
pysznie się prezentują
Małgorzata Pin 29.04.2016 09:35
Dobre, smaczne i zdrowe.
ilka01 28.04.2016 22:35
pięknie wyglądają
Anna169Hosz 28.04.2016 17:35
Ładnie się prezentują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak