Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona pasta twarogowa z ogórkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna pasta kanapkowa z twarogu i zmiksowanych liści jarmużu oraz młodej botwinki, z dodatkiem drobno pokrojonych ogórków.

Składniki:

wszystkie składniki:

ser biały 250 gramów
jarmuż 1 garść
botwina liście 1 garść
jogurt naturalny 2 łyżki
ogórki gruntowe 3 sztuki
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona pasta twarogowa z ogórkiem

Jarmuż oraz listki botwinki wypłukać, z jarmużu oderwać stwardniałe łodygi. Wrzucić do rozdrabniacza i rozdrobnić na jednolitą masę. Dodać biały ser i rozdrabniać, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Przełożyć pastę do miski, dodać jogurt naturalny oraz ogórki pokrojone w drobną kosteczkę. Wymieszać. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak