Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ketchupie

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Pieczone żeberka wieprzowe niejednokrotnie lądują na naszych talerzach. Przyjemne w smaku, w każdej postaci, teraz w grillowej wersji wyborne są. Tak przygotowane można upiec lub podać na ruszcie.

Składniki:

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 gramów
ketchup 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
syrop z agawy 1 łyżka
ząbek czosnku 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ketchupie

Mięso kroimy w paski. Nakłuwamy.

Pozostałe składniki dokładnie mieszamy (czosnek przeciskamy przez praskę), łączymy z żeberkami. Odstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin. Smaki muszą przejść. W wersji na grill dodajemy więcej oleju i smarujemy podczas smażenia, pozostałą marynatą.

W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, polewamy marynatą. Zapiekamy 35 min. w temp. 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak