Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski azjatyckie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
imbir marynowany
sól i pieprz
mąka
olej arachidowy
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski azjatyckie

Fileta przekroić na 2 kotlety i rozbić. Skropić sosem teryiaki.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku i podsmażyć na oleju arachidowym. Wyłożyć na kotlety razem z imbirem. Zwinąć w roladki. Panierować w mące z solą i pieprzem i smażyć na rozgrzanym oleju arachidowym.
Obsmażone roladki podlać wodą, skropić sosem sojowym i dusić przez 5 minut. Podawać z ryżem, posypane dymką. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 09.02.2016 09:16
Z imbirem marynowanym jeszcze nie robiłam, pyszne!
Pani Domu 07.02.2016 19:48
efektownie wyglądają
agnieszka214 07.02.2016 15:03
Kuszacy dodatek
wyattearp 07.02.2016 14:55
uwielbiam takie mięsko
Damiano
Damiano 07.02.2016 13:26
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak